2021. 04. 29., csütörtök, 09:32

Meghalt a mémmé vált spanyol, El Risitas - Ezek voltak a legjobb magyar videós remixei

Ki ne ismerné a saját lustaságán nevető férfit, El Risitast, aki egy tévéműsor és a nem mindennapi kacagása kapcsán vált igazán ismerté? A spanyol humorista tavaly óta betegeskedett, míg végül szervezete ma feladta a harcot. 

 

El Risitas (eredeti nevén: Juan Joya Borja, és itthon ismert nevén: Francesco Zombori)először egy spanyol tévéműsorban tűnt fel 2007-ben, amikor is a műsorvezető, Jesús Quintero a munkatapasztalatáról kérdezte. Az akkor 45 éves férfi bevallotta, hogy a munkalapokat elégette, ezért pontosan nem, de nagyjából meg tudta mondani, hogy 7 évet töltött munkával. Ezután elevenítette fel, amikor még fiatal korában mosogatóként dolgozott és kikötötte az óceánparton a serpenyőket, hogy a sós víz mossa el helyette. Csakhogy reggelre megérkezett a dagály, és az összes edényt elvitte a víz. A videóban ennél a résznél következik az, ami igazán híressé tette a spanyol férfit: nem bírja abbahagyni a meglehetősen szokatlan nevetést. Ezt hallva nehezen lehet megállni, hogy mi magunk is ne törjünk ki nevetésben.

Miután az interjú felkerült YouTube-ra, és az egyik leghíresebb videóvá vált, a felhasználók pedig mémet gyártottak belőle. Új feliratokkal új értelmet nyert az interjú is, csak a nevetés maradt a régi.

Magyarországon először az a változat lett népszerű, amelyik a 2013-as magyar válogatott és Románia meccsét parodizálta ki. Ezen a meccsen dőlt el, hogy kijutunk-e a VB-re vagy sem, de végül 3-0- ra kikaptunk.

A férfi egyébként a Trollfoci meghívására 2016-ban Budapestre látogatott. Úgy tudni, már tavaly szeptember óta kórházban kezelték, ahol egy érrendszeri megbetegedés miatt az egyik lábát amputálni is kellett. Ma pedig sajnos már arról érkezett hír, hogy

Juan Joya Borja, vagyis El Risitas, Francesco Zombori 65 éves korában elhunyt.

 

Az internet népe sosem fogja elfelejteni a humoristát.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: