2021. 04. 27., Kedd, 14:56

Nem várt fordulat - A többi nagyvároshoz képest Kaposváron elmaradtak a hétvégi tömegjelenetek

Sokan igazi örömünnepként élték meg a hónapok óta tartó kocsmai vesztegzár végét, Budapestről, de az ország számos megyeszékhelyéről érkeztek fesztiválhangulatról árulkodó képek, videók. Kaposváron ennél visszafogottabban telt a nyitóhétvége.

A legnagyobb hype természetesen a kocsmák körül alakult ki, mert bár elviteles formában nyitva tarthattak, ennek a műfajnak csak a legmegrögzöttebb törzsvendégek hódoltak az elmúlt hónapokban. Szombatra virradóra igazi tavaszias idő köszöntött az országra, ennek köszönhetően már a délelőtti órákban kezdtek megtelni a belvárosi teraszok.

Sokan épp emiatt biciklire, két lábra, autóba pattantak, és felkeresték kedvenc szabadtéri kirándulóhelyeiket, így késő délutánra kettészakadt a mezőny: a Deseda-Balaton tengelyre, és a nyitott teraszokra. 

Ahogy az várható volt, estére szépen megteltek a kocsmateraszok, de - talán mondhatni hogy szerencsére - a legtöbb megyeszékhelyen tapasztalható tömegjelenetek elmaradtak. A Noszlopy sor ugyan tele volt - legalábbis a teraszok - de a közterületeken, nagyobb tereken nem sokan lézengtek, zárás után gyorsan kiürült az utca, és szabályszegésekről sem számolt be a rendőrség. 

Az egységek felemás forgalomról számoltak be: a városközponthoz közeli, nyitottabb terasszal rendelkezők kiemelkedő forgalmat, a messzebb lévő, zártabb teraszt üzemeltetők visszafogott hétvégét zártak.

A hét elejére aztán megérkezett a hidegfront, mely beváltotta a vendéglátósok előző heti jóslatát: szinte nullára apadt a vendégszám, hétfő délutánra már csak a szél járta a kaposvári teraszokat.

Mik a tapasztalatok a szombatról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: