2021. 04. 24., Szombat, 10:42

Az autómosóban cserélt helyet részeg barátjával, a kamera buktatta le őket

Részeg barátját próbálta mentetni egy utas, ezért helyet cseréltek egy autómosóban. Nem jött be.

A vádlott 2020 májusában az éjszakai órákban Enying belterületén utasként utazott az ittas állapotban lévő barátja által vezetett kistehergépkocsiban, amikor

észrevették, hogy egy rendőrjárőr intézkedés alá akarja vonni őket. Az ittas sofőr ekkor a közeli autómosóba hajtott azért, hogy ott a vezetőülésben helyet cseréljen a józan vádlottal, így az intézkedő rendőrökben az a benyomás alakuljon ki, hogy az autót mindvégig a vádlott vezette.

A rendőrök azonban a hátsó szélvédőn keresztül észlelték a helycserét, így a gépkocsit ténylegesen vezető férfi ellen indítottak büntetőeljárást.

A férfi azért, hogy barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett, és akként nyilatkozott, hogy a gépkocsit kizárólag ő vezette, és az ittas férfi a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik szorult

A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök látták a helycserét, az automosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: