2021. 04. 23., péntek, 09:31

Zavar az erőben - Máris változtattak a nyitási listán

Orbán Viktor péntek reggel bejelentette, hogy jövő héten nyithatnak a szolgáltatók. Magyarország Kormányának Facebook oldalán meg is jelent az újranyitó szolgáltatók listája, azonban azt rövidesen törölték, majd módosítva töltötték fel újra.

Az eredeti, törölt lista

A módosított, jelenleg is elérhető lista:

A legtöbb kérdést kiváltó különbség, hogy a zenés-táncos rendezvényeket zene-, és táncművészeti rendezvényekre cserélték, tehát mégsem lehet bulikat tartani.

Emellett felkerült a listára több szolgáltató:

  • uszodák, közfürdők
  • múzeumok
  • játszóházak
  • jégpályák

Megerősítették, hogy Magyarországon a kormány utasította a hatóságokat, hogy különítsenek el a 16-18 éves korosztály számára Pfizer-BioNTech típusú vakcinákból. Arra a kérdésre, hogy Magyarország tervezi-e a 12-16 éves korosztályt is oltani, mint az izraeliek, azt a választ adták, hogy egyelőre nem tervezik, tehát rájuk nem fog vonatkozni az oltási igazolvánnyal való belépés a különböző létesítményekbe.

 

A reggeli hír kommentjei között többen felvetették a kérdést, hogy mi lesz a védettségi igazolvány nélküli 18 éves fiatalokkal. Erről ugyan nem esett szó, de mivel őket nem oltják, ezért védettségi igazolványra sincs szükségük a szolgáltatások igénybevételéhez.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: