2021. 04. 23., Péntek, 16:39

Az Európa Tanács határozatával tiltakoznak a kommentelők az új szabályok ellen - Mutatjuk mennyit ér

Szinte minden, a vakcinával vagy az új enyhítésekkel foglalkozó poszt alatt megtalálható legalább egyszer, de minimum 5-ször egy kép, az Európa Tanács határozatáról.

Ami egyébként részben valós is, hiszen ők már januárban határozatot hoztak a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatban, melyben bizony szerepel az a sor is, miszerint 

biztosítani kell, hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés amiatt, hogy nem oltották be, az esetleges egyészégügyi kockázatok miatt vagy azért, mert nem akarja beoltatni magát.

Ez pontosan nem az, ami a rohamosan terjedő képeken szerepel, de a tiltakozók ezzel kívánják felhívni arra a döntéshozók figyelmét, hogy a 4 millió beoltottnál érvénybe lépő enyhítések előnyeit miért csak azok élvezhetik, akik rendelkeznek védettséget igazoló okmánnyal, tehát már beoltották őket, vagy nemrégiben átestek a betegségen. Ők akár már a jövő héten is mehetnek moziba, színházba és szinte visszakapják a vírus előtti életüket, ezekről a lehetőségekről részletesen itt írtunk:

A határozat viszont nem sokat ér. Egyrészt, az Európa Tanács egy regionális, nemzetközi szervezet, mely ugyan névre úgy tűnhet, de NEM az Európai Unió intézménye. Ugyan Magyarország 1990 novembere óta tagja a tanácsnak, azonban annak nyomásgyakorló, végrehajtó szervezete nincs, és 

a Tanács határozatai nem kötelező érvényűek, a tagoknak mindössze tiszteletben kell tartaniuk annak döntéseit.

Az Európa Tanács célja az, hogy védje az emberi jogokat, így ha úgy érezzük, hogy ez ellen vét a hatalom, lehet Strasbourghoz fordulni, más kérdés, hogy ők erre mikor, és mit fognak reagálni annak fényében, hogy a világon szinte minden ország köt előjogokat a vakcinaigazolványhoz.

Mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: