2021. 04. 20., Kedd, 12:26

Somogyban csökkent a legtöbbet az új fertőzöttek száma, a legmegátalkodottabb presszó elnyerte büntetését

A kedd reggeli operatív törzs tájékoztatóból megtudhattuk, hogy végre javul a járványhelyzet, kaptak pár jótanácsot a víruson már átesettek, és szó volt a legmegátalkodottabb presszótulajdonosról is.

Müller Cecília elmondta, hogy láthatóvá vált a védőoltások eredményessége, a platózás után enyhe csökkenésnek vagyunk tanúi, 21 százalékkal csökkent az azonosított új fertőzöttek száma az előző héthez képest.

Somogy megyében csökkent a korábbi héthez képest legtöbbet az új fertőzöttek száma, 40%-al, míg Tolna és Győr-Moson-Sopron megyében 34%-al.

Jelenleg az oltásra regisztrált 65 év felettiek több mint 90, míg a fiatalabbak 53 százaléka kapott már legalább egy oltást.

Beszélt arról is, hogy

ha valaki már elkapta a vírust, akkor a gyógyulás után várjon három hónapot az oltással

- ettől azonban a háziorvos javaslata alapján el lehet térni, figyelembe véve a betegség lefolyását és az egyéb kockázati tényezőket.

Kiss Róbert rendőr alezredes emlékeztetett, közeledik az az időpont, amikor elérjük a 3,5 millió beoltottat, akkor pedig majd

megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai reggel 5 és 21.30 között, de tízre továbbra is mindenkinek haza kell érnie

Beszámolt továbbá egy visszaeső balotaszállási vendéglátósról, akit ősszel egyszer már szankcionáltak, ennek ellenére most újra kinyitotta a presszóját. A hatóság egy évre bezáratta a helyet, ez az első alkalom, hogy ilyen súlyos büntetést alkalmaztak.

Az azért nem semmi!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: