2021. 04. 20., kedd, 11:34

Részegen nyúlták be vendéglátójuk autóját a tinédzserek, kivittek egy buszmegállót Kaposújlakon

A 17 éves és 14 éves fiatalok Ötvöskónyiban vendégségben részegedtek le, ahol mikor a többiek bealudtak, ellopták autójukat. Kaposújlakig jutottak, ahol kivittek egy buszmegállót, majd elmenekültek a helyszínről.

A rendelkezésre álló adatok alapján két fiatalkorú 2021. április 18-án vendégségben tartózkodott egy ötvöskónyi házban, amelynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Mikor a többiek nyugovóra tértek, a két fiatal úgy döntött, hogy a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elviszi a vendéglátójuk pajtában parkoló autóját. Felváltva vezettek, majd késő este Kaposújlakon nekiütköztek egy autóbuszmegállónak, ahol a kocsi bal hátsó kereke kitört. A fiú és a lány ezt követően gyalogosan távozott a helyszínről, később taxival mentek haza. A Nagyatádi Rendőrkapitányság a 17 éves porrogi és a 14 éves segesdi lakosok ellen jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: