2021. 04. 20., Kedd, 11:53

Maszk? Ugyan! Hordozható üvegházzal a fején járja Brüsszelt egy férfi

Lassan egy éve vált életünk kötelező részévé az arcmaszk, mely sokaknak okoz rendszeres kellemetlenséget, a többség viszont már valószínűleg hozzászokott. Nem úgy, mint egy brüsszeli férfi.

Ráadásul úgy tűnik, még jó ideig velünk marad az új kiegészítő, amibe nem nagyon törődött bele egy belga úriember, nevesül Alain Verschueren. A művész már 15 éve gondolkodik eredeti elképzelésén, mely még Thaiföldön ugrott be neki, ám a jelenlegi járványhelyzet most a megvalósítás mezejére vezette. A mezőt meg a fejére.

Egy buborékot akartam létrehozni, amelybe bezárhatom magam, hogy elzárkózzam attól a világtól, melyet túl unalmasnak, túl zajosnak és büdösnek találok 

- mondta az első hallásra igencsak antiszociálisnak tűnő Verschueren aki ráadásul asztmás is, így kényelmetlennek találta az arcmaszkokat nem úgy, mint a saját üvegkalitkáját. A brüsszeli bámészkodók elég zavartnak tűnnek a kalitka láttán, amely egy kakukkfű-, rozmaring- és levendulanövényekből álló üvegdoboz.

Ahogy telt az idő észrevettem, hogy az emberek odajönnek hozzám és beszélgetnek velem így ez a fajta elszigeteltség sokkal inkább a kapcsolatteremtés módjává vált számomra - mondta.

Verschueren reméli, hogy ez ösztönzi kissé az embereket arra, hogy jobban vigyázzanak környezetükre, és többet tesznek majd a levegő- és zajszennyezés ellen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: