2021. 04. 20., kedd, 12:25

Szereted a természetet és van némi érzéked a fotózáshoz? Akkor ez a pályázat neked való!

29. alkalommal írja ki a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége Egyesület Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát - a "Lenergy - Az Év Természetfotósa 2021" című pályázatot, melyre idén május 15-ig lehet nevezni. Összesen 15 kategória közül választhatnak a profi és amatőr fotósok, felnőttek fejenként 30, a fiatalok pedig 15 képpel nevezhetnek.

A pályázat célja hazánk, a Kárpát-medencei ökorégió, és Földünk természeti értékeinek, élővilágának, tájainak, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása. A témákat illetően szinte bármit lehet fotózni: állatokat, növényeket és gombákat, tájakat, a vízalatti életet, de várnak fekete-fehér természetfotókat, természeti témákat különböző kreatív kompozícióban. A legfiatalabbak külön kategóriákban mérettethetik meg magukat, a 18 év alattiak nevezhetnek az ifjúsági kategóriában, és készíthetnek werk fotót is természetfotósokról munka közben. Kategóriánként legfeljebb 10 képet, összesen 30-at küldhet egy fotós, kivéve az ifjúsági kategóriát, ahol 15 képpel nevezhetnek.

Egy fő alapszabálya a pályázatnak, hogy mindenképpen vadon élő fajokat mutassanak be az alkotók, a felvételek pedig hűen tükrözzék a mondanivalót. A pályázat kiírója és a támogatók a 14 kategóriában az első három helyezettet díjazzák tárgy- és/ vagy pénzjutalommal.

2020-ban „Az év természetfotósa” kitüntető címet Potyó Imre nyerteA tavalyi nyertes: Pintér Csaba- Légivadász

 

Beküldési határidő május 15., a kiválasztott fotókból kiállítás készül, melynek megnyitóját a díjkiosztón tartják november 10-én a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A pályázat részleteiről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: