2021. 04. 19., Hétfő, 09:47

Újra a képernyőn láthatjuk majd Pumuklit?

A rajongók most felszisszenhetnek tekintve, hogy a nagy sikerű rajzfilm, a Vuk folytatása sem úgy sikeredett, ahogy azt a közönség elvárta volna. Persze az, hogy a brit-magyar animációs film nem vetekedett elődje sikerével még nem jelenti azt, hogy az új Pumukli sorozat is teljes kudarc lenne.

A virgonc házikobold történetéről összesen három tévésorozat készült, amelyek közül az első volt a legnépszerűbb, a maga 52 részével. Az egyetlen animált figura Pumukli volt, akinek életre keltésében nagy szerepet játszott Ternovszky Béla is, aki többek között a Mézga családot, a Doktor Bubót és a Macskafogót is ihlette.

A vörös hajú, komisz manó mellett a főszerepben az idős asztalos, Éder mester volt még. Sajnos őt már nem láthatjuk viszont a képernyőn, hiszen az őt alakító Gustl Bayrhammer 1993-ban váratlanul szívinfarktust kapott és meghalt. Így új szereplőket kell találnia annak a müncheni produkciós cégnek, amely most azt tervezi, hogy új sorozatot készít a házikobold figurájából. Ez 13 részből állna, és 2022-ben mutatnák be közönségnek - adta hírül a Promotions.

A lap összeszedett néhány érdekességet az eredeti alkotásról:

  • A kobold figuráját Ellis Kaut német gyerekkönyv-szerző 1961-ben hozta létre.
  • Pumuklit eredetileg Nepomuknak hívták, de az írónő férje egy síelés alkalmával véletlenül „Pumuckl”-nak nevezte nejét, akinek rettentően megtetszett ez a becézés.
  • A manó nem véletlenül visel zöld nadrágot és sárga felsőt, ezek ugyanis Brazíliára emlékeztették a producer Manfred Korytowskit, aki a dél-amerikai országban nőtt fel.
  • Éder mester bájos asztalosműhelye a II. világháború idejéig valóban asztalosműhelyként működött Münchenben. Szinte a forgatás végét sem érte meg, hiszen 1985-ben lerombolták.
  • Gustl Bayrhammer máshonnan is ismerős lehet, 1972 és 1981 között a Tetthely (Tatort) című bűnügyi filmsorozatban ő alakította Veigl főfelügyelőt.

Kíváncsian várjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: