2021. 04. 19., hétfő, 12:40

Tagadta a koronavírus létezését és inkább bulit tartott, megbetegedett és meghalt

A 60 éves Hans Kristian Gaarder összeesküvés-elméletnek hitte csupán a több mint egy éve tomboló világjárványt és azt állította, hogy csupán egy könnyű influenza, vagy olyan, mint egy meghűlés - írja az Insider.

A norvég férfi annyira nem vette komolyan a pandémiát, hogy március 26-án majd másnap, 27-én is tartott egy házibulit. Hogy pontosan hány meghívott volt ott nem tudni, de az valószínű, hogy a főszervező akkor már beteg volt, csak vendégei elől eltitkolta. Az, hogy elkapta a vírust akkor derült ki, miután április 6-án meghalt, és tesztelték. A bulik után ráadásul több mint egy tucat ember lett COVID tesztje lett pozitív,  és mivel nem tudni, hogy rajtuk kívül még pontosan kik vehettek részt a partikon, a rendőrség most egy felhívással keresi a vendégeket, akiket arra kérnek, hogy teszteltessék magukat. Gaarder egyébként egy ismert összeesküvés-hívő volt, elméleteiről videókat is készített.


Norvégiában alacsony a halálozási ráta: kicsivel több mint 100 ezer regisztrált betegről tudnak, és 708-an haltak bele a koronavírusba.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: