2021. 04. 19., hétfő, 09:48

Annyira megtetszett neki a feltört siófoki nyaraló, hogy be is költözött

Egy igazán arcátlan betörésről számolt be a siófoki rendőrség. Az elkövető nemcsak betört, de a sajátjaként használt egy helyi nyaralót.

Annyira megtetszett neki a nyaraló, hogy be is költözött

A büntetett előéletű 47 éves férfi 2021 márciusában befeszítette egy siófoki üdülő ajtaját, majd

néhány napig az ingatlanban lakott, miközben az ott található gázpalackok felhasználásával fűtött. Amikor kifogyott a gázból, a férfi a szomszédos nyaralóba is betört, és onnan egy további gázpalackot és egy olajradiátort vitt át abba az üdülőbe, ahova betört

A másik nyaralóból csak a biciklik kellettek neki

A férfi később úgy akart pénzhez jutni, hogy az egyik nyaralóból két kerékpárt is ellopott, majd az egyiket eladta. A vádlott a sértettektől összesen 77.000,- Ft értékben lopott, míg a bejárati ajtók megrongálásával további 17.600,- Ft kárt okozott.

 

 

Egy hátrahagyott blokk buktatta le

Miután a tulajdonosok észlelték a betöréseket, a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt. A férfit úgy tudták beazonosítani, hogy a vádlott a helyszínen hátrahagyott egy vásárlásról kiállított blokkot, amely alapján a rendőrök felkeresték az üzletet, megnézték a biztonsági kamera felvételeit, és a blokkon szereplő vásárlás időpontja alapján leszűrték, hogy ki lehetett a betörő. 

 

3 év felfüggesztettet kapott

A Siófoki Járásbíróság 2021. április 13-án a férfit bűnösnek mondta ki valamennyi bűncselekmény elkövetésében, ezért őt halmazati büntetésül egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: