2021. 04. 16., Péntek, 14:42

Lájkmentessé válhat az Instagram - Új funkciót tesztel a cég

via

Ahogy a közösségi média minden felületén, az Instagramon is a lájk az egyik legalapvetőbb funkció. Azonban bizonyos hátrányai miatt a cég úgy döntött, a felhasználók dönthetik majd el, hogy szeretnék-e a lájk funkciót használni.

A napokban kezdődik el a tesztelése az Instagram azon funkciójának, amivel eldönthetik a felhasználók, hogy szeretnék-e látni a posztoknál a lájkokat, illetve kikapcsolhatják a saját posztjaik esetében a lájkszámlálót.

A cég a döntését azzal indokolja, hogy sokak számára szorongást okoz, ha a közösségi médián a posztjukra nem érkezik annyi lájk, mint amennyit szeretnének. Emiatt különösen a fiatalabb felhasználók sokszor le is törlik az adott posztot, ezen kívül a cég azt is megfigyelte, hogy az emberek könnyebben lájkolják azt a posztot, amire már korábban is több kedvelés érkezett. Nem az Instagram az egyetlen cég, ami foglalkozik ezzel a lehetőséggel, a Facebook is teszteli ugyanezt a funkciót. Azt, hogy a tesztek meddig fognak tartani, egyelőre nem lehet tudni.

Szerintetek hasznos lenne az új funkció?  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: