2021. 04. 16., péntek, 10:56

Kaposváron is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a buszokon és vonatokon

Április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói újra beülnek az iskolapadba. Azoknak a diákoknak, akik helyközi busszal vagy vonattal járnak iskolába áprilisban nem kell jegyet vagy bérletet váltaniuk,  elég lesz felmutatniuk a diákigazolványukat. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint jövő hétfőtől összesen körülbelül 350 ezer alsó tagozatos tér vissza a tantermekbe, akiknek egy része vonattal vagy busszal jár iskolába. Azonban a március 29-én bevezetett szabályozás szerint a buszokra felszállni csak a hátsóajtón van mód, és jegyet sem lehet a sofőröktől venni, online azonban nem minden esetben jelent gyors megoldást ez a kisiskolásoknak.

Hogy megkönnyítsék a dolgukat, az ITM most úgy döntött, hogy április hátralevő részében az iskolásoknak nem kell jegyet vagy bérletet váltaniuk, elég felmutatni a diákigazolványukat. Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: ahogy a korábbi hasonló esetekben, most is azonnal megteszi a szükséges lépéseket az utasok kényelme és biztonsága érdekében, így minisztériumi elrendelés alapján a helyközi szolgáltatók teljes egészében visszafizetik az áprilisra megváltott diákbérletek árát.

 

 

Az áprilisra szóló havi, április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérleteket azoktól veszik vissza kezelési költség felszámítása nélkül, akik ezt legkésőbb április 26-án kérik.

 

Részletes tájékoztatást a közlekedési szolgáltatóktól lehet kérni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: