2021. 04. 15., csütörtök, 12:35

Hatalmas bajban az ország egyetlen vidraparkja, gyűjtést szerveztek nekik a túlélésért

Nagyon nehéz helyzetbe került az ország egyetlen vidraparkja, hiszen a korlátozások miatt még most sem látogatható, így bevétele sincs az intézménynek már november óta. A közelmúltban egy szörnyű tragédia is sújtotta a menhely- és vezetőjének életét. 

A Lábod és Mike között található park 1998-ban nyílt meg, rengeteg kisállatot megmentve a biztos haláltól. A 14 tóból álló rendszer nemcsak a vidráknak, de más állatnak is menedékül szolgál, így láthatnak a látogatók különböző madárfajokat, békákat és egyáltalán a halastavak élővilágát. Pontosabban csak láthatnának, de a koronavírus és a korlátozások miatt már közel fél éve bezárta kapuit a park, így nincsenek bevételi forrásaik és tartalékaikat is felélték.

 

Az ország egyedülálló és egyetlen vidraparkja most a túlélésért küzd, és nemcsak a járványhelyzet miatt, sajnos a közelmúltban a menhely megálmodója, Balogh Márta tragikus hirtelenséggel elveszítette párját, Töreki Tamást, s így Márti egyedül maradt a nehézségekkel, megpróbáltatásokkal.

 

Most többen is Facebook posztban buzdítják összefogásra az embereket, hogy aki csak tud, segítsen megmenteni a parkot, segítsen Mártinak. A nagyatádi Tóparti Csárda egy 4 fős családi tálat bocsájtott licitre, összegét a vidraparknak felajánlva. A licitet hétfőn zárják le.

Kelevíz Önkormányzata egy-egy darab egyedi vidrás kosarat ajánlott fel, szintén online licitre, az első kosárra érkező legnagyobb összegét a menhely javára, a másikét pedig Mártinak adják majd át, a licit lezárása, jövő hét kedd után.

 

Akár táblacsoki vagy egy kávé ára is nagy segítség lehet:

Balogh Márta

OTP 11773432-50114995-00000000

Külföldről: IBAN HU84 11773432-50114995-00000000

Swift kód: OTPVHUHB

Közlemény: "Adomány-Veled vagyunk Màrti!"

Azok, akik kifejezetten a menhelyet szeretnék támogatni adójuk 1%nak felajánlásával ezen az adószámon tehetik meg: 19191777-2-14.

Segítsünk együtt, hogy Márti még hosszú évekig folytathassa példaértékű munkáját! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: