2021. 04. 14., Szerda, 10:47

Bíróság elé állhatnak a kaposfüredi kocsmát kifosztó és szétverő fiatalok

Az akkor 30 éves kaposvári és a 25 éves jutai férfi betörték a kocsma bejárati ajtaját, majd bent törni-zúzni kezdtek: tönkretették a sörcsapot, a kávégépet, leszaggatták a kamerákat, felgyújtották az asztalterítőket, összetörték az üvegeket. Ugyan elfogták, de kihallgatásuk után el is engedték őket, így másnap újra bementek a kocsmába, ahol folytatták a tombolást. Az idősebb férfi még ezek után egy kocsit is megrongált, hónapokkal később pedig egy idős asszonyt próbált meg kirabolni.

A két büntetett előéletű férfi 2020 márciusában ittas állapotban elhatározta, hogy feltörnek egy kaposvári italboltot azért, hogy onnan ételt és további alkoholt zsákmányoljanak. A vádlottak a késő esti órákban érkeztek meg a kocsmához, ahol több nyílászárót is betörtek, mire be tudtak menni az egységbe.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyház, míg fiatalabb társával szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: