2021. 04. 13., Kedd, 12:29

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

via

A tanács létrejötte kiemelt jelentőséggel bír az állatvédelemben, feladata véleményezni az állatvédelemmel és állatjóléttel kapcsolatos kérdéseket, amelyek aztán így bekerülhetnek a Nemzeti állatvédelmi programba.

A Nemzeti Állatvédelmi Tanács megalakulását Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos osztotta meg Facebook oldalán.

A tanács egy olyan párbeszédre ad lehetőséget a szakmai és civil szervezetek illetve a tudományos intézetek között amely összhangot termet az állatvédelemhez kapcsolódó kérdésekben. A testület feladata az állatvédelmi kérdések megtárgyalása, az állatvédelem és állatjólét széles körű társadalmi, tudományos és szakmai megalapozása, valamint az állatvédelemhez és az  állatjóléthez kapcsolódó érdekek közötti egyetértés megteremtése.

A tanácsadói testület véleménynyilvánítással, az állatvédelemmel és az állatjóléttel kapcsolatos jogszabály-tervezetekhez, kormányzati stratégiához fűzött javaslataival, kezdeményezéseivel, oktatással, felmérésekkel formálja a hazai állatvédelem jövőjét.

Ezt csak támogatni lehet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: