2021. 04. 13., kedd, 10:19

Elképesztő embertömeg a nyitás első napján a kocsmákban Nagy-Britanniában

Hétfőn a boltok mellett a fodrászok, a szépségszalonok, a könyvtárak és az edzőtermek is kinyitottak Nagy-Britanniában, a helyiek legnagyobb örömére pedig végre a vendéglátóegységek teraszai és kerthelyiségei is fogadták a vendégeket, akik szép számmal érkeztek is a kocsmákba, pubokba.

Meg is telek az utcák az éjszakai szórakozóhelyekről híres londoni városnegyedben, Sohóban, ilyen tömegre talán még a kocsmárosok sem számítottak.

 

Az angolok nyitni készülnek, napra pontosan megosztották a lépéseket

Az angolok nyitni készülnek, napra pontosan megosztották a lépéseket

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, kedden jelentette be az újranyitási tervet Angliában, mely március 8-tól június 21-ig fog megvalósulni, amennyiben minden a jelenlegi tendenciák szerint halad.

A brit egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint hétfőn egy nap alatt összesen 15-en haltak meg a vírusban, ami a legalacsonyabb napi halálozási szám szeptember közepe óta. Főképp az éveleji tetőzés után megkönnyebbülés ez, hiszen januárban volt, hogy egy nap alatt több mint 1800-an haltak meg a betegségben náluk.

Jól haladnak az oltási programmal a britek, a felnőtt lakosság közel fele megkapta a vakcina első részét, míg 11%-uk már mindkét oltást. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: