2021. 04. 13., kedd, 09:14

Izraelben fogták el a kaposvári barátnőjét és annak anyját felgyújtó gyilkost

Féltékenység miatt fojtott meg egy kaposvári lányt és annak anyját a 32 éves palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfi, aki a gyilkosság után rájuk is gyújtotta a lakást, hogy elterelje a figyelmet brutális tettéről. Izraelben fogták el végül.

 

2018 októberében tűz ütött ki egy társasházi lakásban Kaposváron, a Csokonai Vitéz Mihály utcában, melyben ketten - anya és lánya - elhunytak. Amit már akkor sejteni lehetett - hogy szándékos gyújtogatás történt, később beigazolódott.

Németországban ismerkedtek meg

Az akkor Frankfurtban élő vádlott 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves sértettel, aki egyetemi tanulmányai részeként egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, a vádlott a fiatal lányt a családjának is bemutatta Izraelben.

 

Az anyának nem tetszett a betegesen féltékeny fiú

2018 októberében a vádlott többször tartózkodott barátnőjével és édesanyjával azok kaposvári albérletében, azonban az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát, mivel a vádlott féltékeny volt barátnőjére és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül.

Megfojtotta őket, majd rájuk gyújtotta a lakást

A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, 2018. október 21-én a férfi a sértettek lakásában maradt éjszakára.

A hajnali órákban azonban a vádlott felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orr- és szájnyílását, melynek következtében az asszony pár perc múlva légzési elégtelenség miatt életét vesztette.A vádlott az anya halála után meggyújtotta az ágyat, megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon fojtott meg.

A férfi ebben a szobában is több helyen tüzet okozott, majd a szoba erkélyére menekült és segítségért kiabált azt a látszatot keltve, hogy a tűzeset áldozata.

A vádlott gyújtogatása miatt a lakás nagyrészt kiégett, szakszerű tűzoltás hiányában a tűz átterjedhetett volna a szomszédos lakásra is.

Már másnap elhagyta az országot

A tűzoltók által kimentett és sérülést nem szenvedett vádlott egy napig állt kórházi kezelés alatt, ahonnan rögtön szervezni kezdte hazautazását, az eset másnapján személygépkocsival Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, még azelőtt elhagyta az országot, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna, hogy a sértettek nem baleseti tűz, hanem emberölés következtében vesztették életüket.

Lakóhelye ismeretlen volt

A vádlottal szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. március 7-én belföldi, majd ügyészi indítványra a Kaposvári Járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki, pontos lakóhelye azóta sem ismert.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottat 2019. április 9-én távollévő terheltté nyilvánította.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály felkérésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya nemzetközi együttműködés keretében felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel, amelynek eredményeként elfogták Izraelben a férfi, akinek a kiadatása jelenleg folyamatban van.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: