2021. 04. 12., hétfő, 13:54

ADOM Diákmozgalom: Ne nyissanak ki április 19-én az általános iskolák sem!

Az ADOM Diákmozgalom csak félsikerként könyvelte el a középiskolák megnyitásának elhalasztását, most az általános iskolákért küzdenek.

Ahogy már írtunk róla, az ADOM Diákmozgalom, ami időközben máris több, mint 50 ezres követőtáborral rendelkezik a Facebookon, a jelenléti oktatás elhalasztásáért emeli fel a szavát és most az általános iskolák tervezett április 19-i nyitása helyett a digitális oktatás fenntartásáért küzdenek, tanáraik, diáktársaik és szüleik védelme érdekében. 

Felhívást tettek közzé a diákok - Ne menjünk suliba április 19-től!

Felhívást tettek közzé a diákok - Ne menjünk suliba április 19-től!

Azt követelik, hogy ne vezesse be a kormány április 19-én a kötelező jelenléti oktatást.

Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom szóvivője hálásan megköszönte, hogy a miniszterelnöki döntés értelmében csak május 10-én nyitnak a középiskolák és a szóbeli érettségi a járványhelyzet miatt elmarad, azonban csak félsikernek könyveli el az intézkedést.

Itt nem állhatunk meg, örülünk, amit elértünk, de a középiskolásoknak és a szülőknek ki kell állniuk az általános iskolások mellett. A politikusok a közhangulatra figyelnek, ezért volt fontos, hogy sokan kiálltak a múlt heti petíciójuk mellett

nyilatkozta az ATV-nek.

Az ügy nagy port kavar a szülők között is, vannak, akik a digitális oktatás mellett érvelnek, mivel gyermekeiket féltik a megfertőződéstől, sokan pedig hangot adnak annak, hogy nem tudják már megoldani a gyermekek otthon tanítását az otthoni munkavégzés mellett, illetve jelentős bevétel kiesést szenvednek el. 

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a szülők alapos indok esetén kérvényezhetik a távolmaradást, amit el kell fogadniuk az iskoláknak. A minisztérium szerint azonban a többség azt szeretné, hogy nyissanak az intézmények. Mindenesetre, ha egy gyerek 250 óránál többet hiányzik egy tanévben, osztályozó vizsgát kell tennie.

 

Ti mit gondoltok, mi lenne a célravezető megoldás?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: