2021. 04. 12., hétfő, 10:13

Pénz a zsebben, konyhabútor sehol - Elfogták a csaló kaposvári asztalost

Két ismerősét is átvert egy 49 éves férfi, aki asztalos munkát vállalt el, előleget kért áldozataitól, de a beígért konyhabútort nem csinálta meg. Egyiküknek még egy hamis árajánlatot is készített egy fakereskedelmi cég nevében, bizonygatva, hogy megrendelte a faanyagot.

A férfi 2019 decemberében személyes ismeretség révén egy kaposvári, majd 2020 májusában egy budapesti sértettel állapodott meg abban, hogy konyhabútort fog nekik készíteni, ezért a sértettektől közel 300.000 forint előleget vett át.

A férfi azonban pénzből sem a szükséges faanyagokat, sem a szerelvényeket nem vásárolta meg sőt, az egyik sértettnek még hamis árajánlatot is készített egy fakereskedelmi vállalat nevében, ami azt hivatott igazolni, hogy a konyhabútorhoz szükség faanyag előlegét már kifizette. A vádlott a sértettek sürgetése elől különböző indokokkal kitért, majd a teljesítési határidőt követően elérhetetlenné vált számukra. A férfi gyanúsítotti kihallgatása után a felek közvetítői eljárás lefolytatására tettek indítványt, azonban erre nincs korlátlan lehetőség, mivel két éven belül a vádlottal szemben egy másik eljárást már megszüntettek tevékeny megbánás miatt, ezért az ügyészségnek az indítványt el kellett utasítania.

 

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a 49 éves férfival szemben, és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására és az egyik sértett által előterjesztett polgári jogi igény megítélésére tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: