2021. 04. 12., hétfő, 09:57

Ez a nekünk való pályázat - Keresik az Év Körforgalmát Magyarországon

A közlekedési kultúra napjának alkalmából írták ki a pályázatot, melynek keretei közt az Év Körforgalmát keresik hazánkban.

A kiírás szerint a pályázat célja, hogy körforgalmat, mint az egyik legbiztonságosabb csomóponti típust bemutassák, a tájékozódást elősegítő információkat átadják és a körforgalmak esztétikus kialakítását elismerjék. A nevezett körforgalmakat különböző szempontok alapján vizsgálják meg:

  • esztétikus tervezés
  • közlekedésbiztonság (ha a körforgalomban, annak ki- és belépési pontjain az elmúlt három évben legalább három személyi sérüléses baleset történt, akkor a létesítmény nem kaphat elismerést. A baleseti adatokat a bíráló bizottság a hivatalos baleset nyilvántartási adatok alapján ellenőrzi.)
  • körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja
  • gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása
  • gondozottság
  • burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota.

Aki pedig úgy érzi, valamelyik körforgalom megérett a címre, az azevkorforgalma@kozut.hu e-mail címen benevezheti április 15-ig. Ezt követően indul a szavazás a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán, ahol április 19. és május 2. között lehet majd szavazni. A díjazott körforgalom emléktáblában, tervezői oklevélben részesülnek.

Új híddal és két körforgalommal gazdagodik csütörtökön Kaposvár

Új híddal és két körforgalommal gazdagodik csütörtökön Kaposvár

Elkészült a Baross Gábor utca és a Béla Király utca környéke.

Nos, ti melyik kaposvári körforgalmat neveznétek?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: