2021. 04. 11., Vasárnap, 17:04

Durva hullámvasút jön! - Hétfőn még 22 fok, kedden már csak 5

A következő napok nem a frontérzékenyeké lesznek, egy nap alatt akár 17 fokos lehűlés jöhet hét elején. A hét további része pedig borús időt, esőt, néhol még havat is tartogathat.

Hétfőn napközben napos idő lesz a jellemző, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt a Dunántúlon elszórtan zápor is kialakulhat. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől viharos lökések lehetnek. A leghidegebb órákban 3–9 fok lesz, napközben 18–24 fokig melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható csapadék, a nap második felétől már egyre intenzívebb eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás valószínű, néhol zivatar is lehet. A hőmérséklet hajnalban 2–10 fok között alakul. Napközben a hőmérséklet az ország nagyobb részén alig változik, sokfelé a délutáni órákban általában 3–10 fok között lesz.

Szerdára virradó éjjel országszerte előfordul csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, másutt eső. A minimum-hőmérséklet 1–6, a maximum-hőmérséklet 3–9 fok között valószínű.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, hó is előfordul. A szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. Hajnalban 0–5, délután 3–9 fok között alakul a hőmérséklet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: