2021. 04. 08., csütörtök, 10:03

Részegen levitte a szembejövő tükrét, de nem nagyon zavartatta magát

A férfi ittas volt, amikor a szembejövő sávban nekiment egy másik autósnak, majd megállás nélkül tovább hajtott, a rendőrök azonban megtalálták.

A 77 éves férfi 2020 októberében Balatonfenyvesről Kaposvárra vezetett, azonban útközben – mivel indulás előtt alkoholt fogyasztott – áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a saját autójának, és a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek a bal oldali visszapillantó tükre összeütközött. A baleset következtében a visszapillantó tükör mindkét autóról letörött, de az egyik levágódó tükör a vétlen sofőr járművének bal oldali első ablakát is betörte, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

 

Az ütközés hangja, illetve saját visszapillantó tükrének elvesztése miatt a vádlott ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki.

 

A kaposvári rendőrök azonban – egy a helyszínen talált törött alkatrész alapján – megállapították a balesetben részes gépjármű típusát és színét, így később azonosítani tudták a vétkes sofőrt is.

 

A Kaposvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a 77 éves férfival szemben.​ 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: