2021. 04. 07., Szerda, 14:01

Közel egymilliárd forintos áron kelt el az első Superman képregény

Egy magánaukción árverezték el az Action Comic ammerikai képregénysorozat első, 1938. júniusában kiadott példányát, melyben elsőként tűnt fel a népszerű szuperhős, Superman. 3, 25 millió dollárt (átszámolva 986 millió forintot) fizettek érte.

Az eladó valamivel több mint 2 millió dollárért vásárolta a ritka képregényt még 2018-ban, és nem is csoda, hogy ennyiért tudott továbbadni rajta, hiszen az anno több százezer példányszámban kiadott újságból mára már csupán 100 darab maradt fenn. Az sem mellékes, hogy kifogástalan állapotban került a vevőhöz a ComicConnect.com internetes aukcióház szerint.

Az Action Comics #1 alapozta meg a ma is ismert amerikai szuperhős képregények műfaját és nemcsak a képregényekre, hanem a popkultúra más területeire is nagy hatást gyakorolt. E sorozat első képregényében kerül Superman a Földre.

Bár a 3,25 millió dolláros ár rekordösszegnek számít, nem sokkal több egy 7 évvel ezelőtt elárverezett, szintén Action Comics képregénynél, ami több mint 3,2 millió dollárért kelt el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: