2021. 04. 07., Szerda, 11:01

Festményeket akasztanak a sonkák és a gyógyszerek fölé Pécsen

A koronavírus miatt hozott intézkedések mindenkire kihatnak, így nem csoda, hogy a kulturális intézmények is nehéz helyzetbe kerültek látogatók híján. Egyik pillanatról a másikra szűntek meg a kiállítások, tárlatvezetések, megnyitók és egyéb programok. Pécsen szokatlan megoldást találtak arra, hogy eljusson az emberekhez a művészek egy-egy alkotása.

A Pécsi Galériák kiállító helyei a járvány berobbanása után szinte teljesen kiürültek, és mivel kiállítások hiányában nem volt lehetőségük a művészeknek a bemutatkozásra, az intézmény egészen egyedi módon szeretné közvetíteni a kultúrát. A Pécsi Galériák életre hívták az AHOL CSAK LEHET - KÖZART projektet, melynek keretei közt 3 helyszínen állítanak ki alkotásokat.

A kiállításhoz nem szokványos helyeket választottak, így láthat a nagyközönség festményeket egy húsboltban, egy gyógyszertárban és egy áruházban is.

De itt nem áll meg a történet, a kezdeményezést az intézményt fenntartó Zsolnay Örökségkezelő NKft. szeretné országos szintűvé bővíteni.

A szervezők minden megyéből várják olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: