2021. 04. 03., Szombat, 14:49

A koronavírus mentette meg a spanyol kis falut a teljes eltűnéstől

Rengetegen döntöttek úgy a pandémia hatására, hogy a város betondzsungele elől vidékre költöznek. A természet közelsége, a kertes ház nyújtotta előnyök, és a megfizethetőbb árak egyre vonzóbbá teszik a nagyvárosok agglomerációjában lévő kertvárosokat, kisebb településeket, így menekülhetett meg a teljes elnéptelenedéstől egy kis falu is Spanyolországban.

Gosol a francia határhoz közel fekszik, és a hegyvidéki kis falu gyakori vendége, majd lakója volt Pablo Picasso is. A ’60-as évek óta folyamatosan fogyatkozott a lakosság száma olyannyira, hogy már az iskolát is be akarták zárni, hiszen nem voltak diákok sem. Aztán a meglévő, mindössze 140 lakos mellé a járvány berobbanása után 20-30 ember költözött a faluba, volt köztük csődbe ment vendéglátós és webdizájner is.

Az új lakók beíratták gyerekeiket az iskolába, amit így nem kellett bezárni sőt, a több vásárló okán a boltok is megmaradhattak, egyet közülük az a nő bérelt ki, akinek korábban bezárták a tengerparti szórakozóhelyét a világjárvány miatt.

Ez azért is volt szerencsés, mert a boltot egy 90 éves hölgy vezette, aki nem tudott nyugdíjba menni, hiszen senkit sem talált a saját helyére.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: