2021. 04. 02., Péntek, 11:40

Ragyogj kéken! Ma van az autizmus világnapja

via

Április másodika az autizmus világnapja melynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra. Országszerte indultak különböző kezdeményezések, a veszprémi AutiSpektrum Egyesület is különleges játékra invitál mindenkit!

2007-ben jelölte ki az ENSZ ezt a napot (április 2.) az Autizmus Világnapjává, hogy különböző programok és események kapcsán felhívja a figyelmet mindazon embertársaink millióira, akik autizmussal, autizmus spektrum zavarral élnek. Különböző adatok szerint ez több tíz millió embert érint a Földön.

Ezen a napon minden évben különleges programokkal készül Magyarországon az Autisták Országos Szövetsége, a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak online módon tudják megtartani az eseményeiket. Az AOSZ a Különleges életek című filmmel hívja fel a figyelmet idén az autizmus spektrum zavarra. A filmet az Autizmus Alapítvány, az Autistic Art Alapítvány, az Autisták Országos Szövetsége és Czető Roland közösen ajánlja megtekintésre, melyről bővebben itt olvashattok.

Az AutiSpektrum Egyesület – a Veszprém megyei autista gyermekekért is nagyszerű játékra invitálja a veszprémieket: Kívül-Belül Kék című felhívásukban arra kérik az embereket, hogy öltözzenek kékbe és csináljanak kék ételeket és italokat, majd ezeket fotózzák le és töltsék fel az egyesület oldalára.

Elő a kék ingekkel és farmernadrágokkalokkal és irány a konyha!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: