2021. 04. 02., péntek, 10:30

Bedeszkázták, leöntötték végül összetörték – Eddig tartott a kiállított BLM szobor

A Ferenc téren április 1-jén kiállított Black Lives Matter-szobor az átadás után a tervezett két hét helyett úgy egy órán át volt megtekinthető.

Bár nincs is min csodálkozni, már csupán a tervezet sokakat felháborított és már az installáció kiállítása előtt megmondták, hogy le fogják dönteni. Ígéretükhöz hűen a Légió Hungária és a Mi Hazánk aktivistái rögtön be is deszkázták a szobrot sőt, még keresztekkel is körberakták.

 

forrás: telex.huEzt követően állítottak oda egy létrát, hogy azért aki szeretné megnézhesse Szalay Péter színes alkotását, ez viszont tökéletes lehetőséget adott egy férfinek aki fehér festékkel öntötte le a már eldobozolt alkotást.

 

forrás: telex

Péntek reggel pedig rövid története végéhez ért a BLM szobor, ugyanis a Légió Hungária három tagja biztosra ment és összetörte az apró szobrot, a rongálásról persze videót készítettek, amit meg is osztották a Facebook oldalukon. A szervezetet vezető Incze Bélát, aki ledöntötte a szobrot, előállította a rendőrség.

 

forrás: telex

A féltérdre ereszkedő, ökölbeszorított kezét magasba tartó, mindössze egyméteres installáció az amerikai Szabadság-szobor szivárványszínű mása volt, kiállásként a Black Lives Matter mozgalom mellett, ami a rendőri erőszak és a rasszizmus ellen jött létre.

...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: