2021. 04. 01., Csütörtök, 11:29

Ezért ne vegyél csokinyuszin kívül másik nyulat húsvétra!

via

Bár közeledik a húsvét azért inkább ti se vegyetek ajándékba élő nyulat, vagy legalább jól gondoljátok át. Az ünneptől függetlenül is mielőtt háziállatot vásárolnánk, legyünk nagyon körültekintőek, a hosszúfülű szőrgombóc nem olyan mint a karácsonyfa, ha hazaviszed  5-10 évre vállalsz felelősséget érte.

Az igaz, hogy alighanem az egyik legcukibb állat, de egy nyúl tartása is hatalmas felelősséggel jár. Sajnos ezek az igazi húsvéti nyuszik jelentős része utcán, erdőben, de még olyan is van amelyik a kukában köt ki az ünnepek végével. Vannak persze olyanok is, akik komolyan veszik a nyúltartást, de az vitathatatlan, hogy húsvét után sokan szabadulnának a már megunt vagy csak szimplán túl nagyra nőtt tapsitól.

Az állatvédők sem győzik hangsúlyozni, miért nem jó ötlet ilyenkor a nyuszi dömping, ezért mi is hoztunk 5 dolgot a sok közül, amiért ezt jól gondold át:

  • Pár hónap alatt megnő, mint egy disznó. És ez nem kivédhető azzal ha törpe nyuszikát veszel, simán belenyúlhatsz egy rendes házi nyúlba.
  • Természetesen szükség lesz egy pecóra is számára meg egy helyre ahol el is fér. Alommal, amit aztán utána rendszeresen takaríthatsz és persze ez sem olcsó mulatság.
  • Ha komolyan gondolod a nyuszi tartást, akkor számolj azzal is, hogy oltani kell, méghozzá évente.
  • Az is biztos, hogy mindent össze fog rágni, a bak nyúl ráadásul még jelöl is, amit csak egy ivartalanítás orvosolhat.
  • A fogaik hajlamosak túlnőni, szóval viheted is rendszeresen az állatorvoshoz, hogy levágja.
@verabeszel

Hagyjátok békén a nyulakat. #húsvét #nyúl #nyuszi #ajándék #verabeszél

♬ eredeti hang - Vera Beszél

Összességében, rengeteg idő, hatalmas felelősség és persze az ezzel járó költségek is jelentősek. Ha nem gondolod komolyan, lehet hogy nem is kell az a nyúlpajti.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: