2021. 04. 01., csütörtök, 10:22

Kirugdosom belőled a gyereket! - Több, mint ezerszer fenyegette exét a kaposvári férfi

Szakítani akart, aztán nem bírta a szakítást, ezért zaklatni kezdte volt párját egy büntetett előéletű férfi. Éjszakánként hívogatta, életveszélyesen megfenyegette, aztán fel is kereste a nőt. 

A vádban foglaltak szerint a férfi 2019-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akinek volt egy hat éves gyermeke. Kapcsolatuk pár hónapon belül megromlott, mivel a vádlott a gyereket nem akarta elfogadni. A vádlottól várandós nő ezért először az édesanyjához költözött, majd onnan egy anyaotthonba került.

A férfi azonban a szakításba se nyugodott bele, hanem 2020 januárjában naponta többször, összesen 1031 alkalommal kezdeményezett kommunikációt telefonon keresztül a nő felé, amely hívások nagy része éjszaka történt. A vádlott a fogadott hívások során megöléssel, továbbá azzal fenyegette a sértettet, hogy „kirugdossa belőle a gyereket”.

A férfi a telefonáláson túl volt élettársával személyesen is beszélni akart, és mivel tudta, hogy hol keresse a sértettet, átmászott az anyaotthon magas kerítésén és az udvarban belesett az épület ablakain, de a nőt végül nem találta meg.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetére egy év tíz hónap börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: