2021. 03. 31., szerda, 13:33

Új funkciót kap a Google Maps, kiválasztja nekünk a környezetkímélőbb útvonalat

Olyan új funkciókkal bővül a Google Maps, ami a károsanyag-kibocsátás csökkentésére fordít figyelmet. Az alkalmazás olyan útvonalat fog ajánlani az autósoknak, amit követve a legkevésbé ártunk a környezetnek.

A kevesebb károsanyag-kibocsátás érdekében hozta létre új fejlesztését a Google, ami az útvonal tervezésekor a forgalmat és a domborzati viszonyokat figyelembe véve, a környezetre legkevésbé káros opciót fogja ajánlani a sofőrnek. Az alkalmazás automatikusan a környezetkímélőbb útvonalat fogja választani, ha a felhasználó nem kapcsolja ki ezt.

 

Forrás: georgeclerk/iStock/Getty ImagesA Google termékigazgatója, Russell Dicker a BBC-nek arról beszélt, hogy sok esetben léteznek olyan alternatív útvonalak, amelyek egyáltalán nem, vagy csak kicsivel tartanak hosszabb ideig, tehát a fejlesztés semmiképpen nem jelent majd jelentős időveszteséget. A funkció először az Egyesült Államokban lesz elérhető, de készülnek a világszintű bevezetésére is. Ezen kívül júniustól arra is figyelmeztetik az autósokat, ha olyan zónában haladnak, ahol bizonyos autók, nagy kibocsátásuk miatt nem közlekedhetnek.

 

Reméljük hasznos lesz az új funkció!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: