2021. 03. 31., Szerda, 10:53

Látogatói csúcsra számítanak a Balatonon húsvétkor, félnek kimenni a parkokba a helyiek

Az előttünk álló négy napos ünnepi hétvégén az időjárás is kedvező lesz, így valószínűleg megdől az idei látogatói csúcs a magyar tengernél.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere is erre számít, szerinte érezhetően egyre több mostanában a látogató, ami ebben az időszakban még nem megszokott. Sokaknak van itt a nyaralója így ez ellen nem is tudnak nagyon mit tenni ám arra kérik a látogatókat, hogy tartsák be az egészségügyi előírásokat, a Balaton még nincs felkészülve ilyenkor erre a forgalomra - mondta el a Blikk kérdéseire válaszolva.

A mozgolódást csütörtöktől várják, péntekre szerinte meg is telnek a Balaton menti települések főleg úgy, hogy az időjárás is kedvező lesz. Elmondása szerint a lángosozók, étkezők nyitva is lesznek, de csak elvitelre adhatnak ételt, amit ráadásul közterületen tilos elfogyasztani. Szükségszerű lesz, a komolyabb ellenőrzés a hatóságok részéről, hiszen mint mondja

a helyi lakosok így sem nagyon mernek elmenni a parkokba. Biztos vagyok abban, hogy a strandjainkon szinte telt ház lesz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: