2021. 03. 30., kedd, 11:06

Viszlát Zamárdi? Költözhet jövőre a Balaton Sound

Ugyan idén még nem tombolhatunk a fesztivál koncertjein de ha minden jól megy, jövőre már újra megtartják a Balaton Soundot, ám könnyen előfordulhat, hogy utolsó alkalommal lenne az Zamárdiban. Ha egyáltalán még ott lesz.

Korábban is szóba került már, hogy az egyébként jelentős bevételt hozó zenei fesztivált sporteseményekre cserélik, de most szavazta csak meg a képviselő-testület is. Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula szerint a város „elfáradt” a rengeteg embert vonzó rendezvényben.

Az idei lehet az utolsó Balaton Sound Zamárdiban

Az idei lehet az utolsó Balaton Sound Zamárdiban

Amint arról hírt adtunk, idén megrendezésre kerülhet a Balaton Sound, ugyanakkor Zamárdi már szeretne megszabadulni a fesztiváloktól. 

Forrás: balatonsound.com

A Sonline megkérdezett több városvezetést is a déli-parton hogy, ha úgy alakulna, befogadnák-e 2022-ben a zenei fesztivált:

Az augusztus 20-i rendezvényünk is mindig több tízezres. Boglárnak nem idegenek az ilyen fesztiválok, harminc év tapasztalatunk van benne.

- mondja Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere, aki ugyan nem zárkózik el a tárgyalásoktól, de a part menti milliárdos fejlesztésektől is függne a fesztivál sorsa 

Pontosan ezek miatt idén fizetős lesz az augusztus 20-i Boglári Szüreti Fesztivál is. A területet átépítettük, ráadásul szeretnénk emelni a színvonalon, ehhez pedig új bevételi források kellenek - teszi hozzá..

Néhány kilométerrel arrébb, a balatonszemesi polgármester, Németh Kornélné viszont tárt karokkal fogadná a Balaton Sound-ot, ha a helyiek is támogatnák az ötletet. Ahogy fogalmaz „nagyon jó bevételi lehetőség". A siófoki polgármester is pozitívan beszél a fesztiválról: Lengyel Róbert nem zárkózna el a lehetőségtől. Azt mondja, hogy megtárgyalná a képviselőkkel az ügyet, majd közösen hoznák meg a döntést.

Már volt nálunk két hasonló nagyságrendű rendezvény korábban, nem szeretnénk újabbat. Fonyód egy gyerekcentrikus, nyugodt kisváros, szeretnénk, ha ez így is maradna

- ezt már Hidvégi József mondja, utalva a Kolbászfesztiválra, a RockBalatonra, és a RetroBalatonra. Hasonlóan vélekedik Balatonlelle polgármestere, aki szerint több kért okozna, mint, amennyi hasznot hozna és akkora vízparti terület sincs, ahol helyet tudnának biztosítani.

Utána balkáni állapotok uralkodnak a településen, és a közvetlen közelben élők abban a pár napban menekülnének Lelléről- teszi hozzá.

Takács Károly, Balatonvilágos polgármestere szerint ha megfelelőek a biztonsági intézkedések, akkor létszámkorlátozással ugyan, de meg lehetne tartani a településen a fesztivált. A legalkalmasabb a Club Aliga lenne, amihez az üzemeltetőkkel kellene egyeztetni. 

 

Egy biztos: akárhova is költöztetik át a Balaton Soundot, a fesztiválozók már alig várják, hogy ott lehessenek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: