2021. 03. 30., kedd, 15:10

11 éves kaposvári rapper srác nyerte a rendőrség tehetségkutató versenyét

Tehetséges fiatalokat jutalmazott a rendőrség a Biztonságos Internet Napja alkalmából megrendezett versenyen. Egyikük, egy kaposvári tanuló már tavaly óta ír szövegeket, amelyeket el is rappel egy-egy videóban, és szeretne a szintén kaposvári példaképe nyomdokába lépni. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság versenyén a rímekbe szedett soroknak az online tanulásról és a biztonságos-, felelős internethasználatról kellett szólniuk, és egy maximum 3 perces videóban adhatták elő alkotásaikat a résztvevők. 

A középiskolások közül, a II. korcsoportban a következőképpen alakultak a helyezések:

  1. hely - Dienes Vazul, Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma és Technikumának 11. osztályos tanulója
  2. hely - Lukács Anna, Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma és Technikumának 11. osztályos tanulója
  3. hely - Kozma Lilla Erzsébet, Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumának 12. osztályos tanulója

 

Felső tagozatos korcsoportban a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy Utcai Tagiskola tanulója, Fehér Bende Zente nyerte el az első helyezést. Ugyan az iskolában is rendszeresen értesítik a diákokat az ilyen lehetőségekről, a 11 éves fiút ezúttal a nagymamája kérte, hogy jelentkezzen a megmérettetésre, hiszen ekkora már több zenéje is felkerült az internetre. 

Tavaly kezdtem komolyabban foglalkozni a zenével, szövegírással. A versenyre megvolt a konkrét téma, a szöveget elég hamar megírtam hozzá, a többi már időigényesebb volt.

- mesélte Bende, aki egy év alatt már több mint 10 zenét csinált, a legutolsóhoz pedig klipet is forgatott unokaöccsével. „Szerintem az "Ég legyen veletek" című dalom volt a legsikeresebb, illetve a kedvencem, ami több mint 900 megtekintésnél jár "- teszi hozzá.

Nagy példaképe a szintén kaposvári rapper, a tavalyi Rap.hu Battle Aréna bajnoka.

Nagyon megszerettem Northman-t, és innen ered a rap és a zene szeretete - magyarázza a fiatal fiú. 

Erről van szó! - Minőségi rap Kaposvárról, Northman tollából

Erről van szó! - Minőségi rap Kaposvárról, Northman tollából

Szívesen adjuk közre helyi arcok friss megjelenéseit, de őszintén szólva nem igen kaptuk fel a fejünket senkire az utóbbi években. Northman, a kaposvári repper csütörtökön napvilágot látott produkciója viszont mind zenei, mind képi világában párját ritkítja a régiós előadók között. A...

Bendét az egész családja támogatja a zenélésben: nemcsak bátorítják, de például az unokabátyja segített összeállítani a zenei alapot. A családtagok mellett  pedig a kortársai és a pedagógusok is elismerik a munkásságát.

Az osztálytársaim jól viszonyulnak hozzá, elmondják a véleményüket én meg próbálom kijavítani. A tanárok is szerintem, mert az osztályfőnököm, matematika-, rajz-kémia tanárom, illetve az igazgató néni is gratulált, úgyhogy jól viszonyulnak.

 

Ha támogatni akarjátok a feltörekvő fiatal reppert, nyomjatok egy likeot a videóira, vagy iratkozzatok fel a YouTube csatornájára: Fehér Bende - F6B

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: