2021. 03. 29., hétfő, 10:26

Szabad az út a Suezi-csatornán, kiszabadították az elakadt teherhajót

Múlt kedden fordult keresztbe vélhetőleg emberi mulasztás és műszaki hiba miatt a Suezi-csatornán a világ egyik legnagyobb teherszállító hajója, amit végül többszöri próbálkozást követően hétfőn végre kiszabadítottak.

Majdnem egy hétig zárta le a világ egyik legforgalmasabb kereskedelmi útvonalát az Ever Given, ám hétfőre végre szabaddá vált a Suezi-csatorna, kiszabadították a világ egyik legnagyobb hajóját. A baleset méreteit jól mutatja, hogy a malőr már hatással volt a világgazdaságra is, és az internet egyik legnépszerűbb témája volt az elmúlt napokban.

Elzárta a Suezi-csatornát, de előbb még készített egy pöcsrajzot a tengerre

Elzárta a Suezi-csatornát, de előbb még készített egy pöcsrajzot a tengerre

A világ egyik legnagyobb hajója a 400 méter hosszú Ever Given kedd reggel keresztbeállt a Suezi-csatornán, megbénítva ezzel a világ egyik legforgalmasabb vízi útvonalát. A nyomozás során utánanéztek az előzetes útvonalnak, melyből kiderült, nem akármilyen kapitánnyal van dolga a...

Többek között kiderítették azt is, hogy milyen érdekes manővert hajtott végre a kapitány az elakadás előtt a tengeren de csináltak egy weboldalt is, ahol meg lehet nézni  a térképen, hogy miként nézne ki arányaiban a hatalmas hajó élőben. A Desedát például simán lezárná keresztben:

 

 

A térképet a hajóval EZEN a linken tudjátok megnézni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: