2021. 03. 29., Hétfő, 11:35

Kiderült, hány magyar hordja helytelenül a maszkot

via

Mostanra már mindenki legalább százszor hallotta a maszkviselés szabályait, mégis találkoztunk már több olyan megoldással is, ami nem minősülne helyes maszkviselésnek. Vajon hány magyar hordja helyesen a maszkot?

A Napi.hu írása szerint a kérdésre a válasz, a magyarok nagy többsége. Persze mindannyian láttunk már kényelmes félmegoldásokat, ha maszkviselésről van szó, ki az állára csúsztatja le, ki az egyik füléről lógatja le a maszkját és így tovább. Ezek valószínűleg kényelmesebbek, de sajnos nem szabályosak, a magyarok viszont ezen a téren elég szabálykövetőnek tűnnek egy új felmérés alapján.

Saját bevallásuk szerint az emberek 89%-a követi a szabályokat és 11% lazábban tartja csak be az előírásokat. Azonban még jobb az arány a tömegközlekedés esetében, ennél a kérdésnél senki nem mondta azt, hogy megpróbálna valahogy kibújni a maszkviselés alól. A felmérés során az autózásra is kitértek, a válaszolók 38%-a egyáltalán nem visel maszkot autóban, 11 % viszont minden esetben. Ami talán meglepő lehet, összességében a megyeszékhelyeken sokkal magasabb, 20%-os volt azok aránya, akik nem tartják be szigorúan a szabályokat.

Vajon ezek alapján Veszprémben milyen lenne az arány?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: