2021. 03. 26., péntek, 19:09

Mutatjuk, mikortól kezdik el oltani a pedagógusokat

Hétfő éjfélig lehet regisztrálniuk a soron kívüli oltásra, aki hezitál, az visszakerül a normál oltási sorrendbe.

Első körben a már március 24-ig regisztrált általános iskolai, gimnáziumi és óvodapedagógusok kampányszerű oltási akcióját kezdik meg április első napjaiban, amely jelenleg 82 ezer pedagógust érint, jelentette be Maruzsa Zoltán, a pénteki Operatív Törzs online közvetítésén. 

Itt vannak az enyhítések, ha átlépjük a 2,5 millió beoltottat

Itt vannak az enyhítések, ha átlépjük a 2,5 millió beoltottat

Gulyás Gergely péntek délután végre bejelentette a várva várt nyitás részleteit.

Ők valamikor jövő hét elején számíthatnak az oltásra behívó sms-ekre, és a jelenlegi tervek alapján csütörtökön, pénteken, illetve esetenként szombaton kapják meg a védőoltásokat, a regisztrációjukban megadott lakcímhez legközelebb eső kórházi oltópontokon. A második kör azokat a pedagógusokat fogja érinteni, akik március 29-én éjfélig regisztrálnak a soron kívüli koronavírus oltásra, ők várhatóan a húsvét utáni napokban kaphatják meg az oltást. A tájékoztató során elhangzott, hogy kiemelten fontos most, hogy a regisztrációban pontosan adják meg adataikat, kiváltképpen telefonszámuk és lakcímük helyességére ügyeljenek. 

Hozzátette, a jelenleg állományban lévő 102 ezer pedagógus 55 százaléka élt eddig a regisztráció lehetőségével, közülük eddig már 20 ezren meg is kapták az oltást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: