2021. 03. 25., Csütörtök, 11:14

Eljátszotta az elrablását, hogy ne kelljen bemennie dolgozni

Nagyon nem kifizetődő hazudozni. Ezt a saját bőrén tapasztalta meg az a lengyel séf, aki azt mondta főnökének, hogy elrabolták, miközben végig otthon feküdt az ágyában. A hihetetlen történet miatt végül börtönre ítélték.

Mauriusz Kaminski egy angliai kocsmában dolgozott séfként, ám egyik reggel nem volt kedve bemenni dolgozni, ezért betelefonált a munkahelyére és egy barátját is felhívta azzal, hogy három férfi elrabolta őt, mert 1500 fonttal (636 ezer forintnak megfelelő összeggel) tartozik egy Kenny nevű férfinak. Azt állította, hogy betuszkolták egy fehér BMW-be, majd egy bankautomatához vitték. Ott azonban sikerült elmenekülnie a lengyel férfinak, aki egy darabig egy sövény mögött bujkált, majd egy kórházba futott be. Hozzátette, hogy a családja is veszélyben lehet. Amikor a férfi barátja tudomást szerzett az elképesztő történetről azonnal értesítette a rendőrséget, és felvett 1600 fontnyi kölcsönt, hogy segítsen a lengyel séfnek.

Nagy erőkkel nyomozni is kezdtek, de amikor felgöngyölítették az ügyet, bűntény helyett csak egy óriási hazugságra derült fény: miután két embert is kihallgattak, a séf bevallotta, hogy végig otthonából küldözgette az üzeneteket - írja a Metro.

Bíróság elé állították, ahol azt vallotta, hogy még 2010-ben csődbe ment, aztán véget ért egy kapcsolata, és öngyilkos lett egy barátja 2017-ben. Állította, hogy nem tudta feldolgozni ezeket a traumákat, ezért szüksége volt a pihenésre, és nem akart bemenni dolgozni, csak aludni akart egy nagyot. 

A bírót azonban ez nem hatotta meg, és a séfnek börtönbe kellett vonulnia.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: