2021. 03. 23., kedd, 13:53

Szombaton Kaposvár is elsötétedik egy órára

A Föld Óráját hagyományosan minden év márciusának utolsó szombatján ünnepeljük a világon a lámpák/közvilágítás, és az elektromos eszközök lekapcsolásával. Kaposvár is csatlakozik a takarékosságra buzdító ünnephez, egy órára elsötétül a Kossuth tér.

Március 27-én este fél kilenckor egy órára kikapcsolják a Kossuth tér közvilágítását, valamint a város területén található szabályozható közvilágítást 30%-kal mérséklik.

Csatlakozzatok a kezdeményezéshez, és amennyiben megtehetik, egy órára kapcsoljátok le otthon az elektronikai berendezéseket és a világítást!

 

 

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben pedig egy óra alatt már 10,2%-kal csökkent a fogyasztás csak ebben a városban.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: