2021. 03. 23., kedd, 11:57

Megunta a tökölést, még ebben az évtizedben megkezdi a Mars-város építését Elon Musk

A SpaceX és a Tesla vezére megunta a várakozást és bejelentette, hogy pár éven belül letenné a vörös bolygó első városának alapkövét.

Korábban még úgy nyilatkozott Musk, hogy néhány évtizeden belül kezdhetik meg az építkezést a Mars bolygón, ám nemrégiben módosított a terveken, és azt szeretné, ha az építkezés meg ebben az évtizedben megkezdődne a vörös bolygón. A Starship landolása az első emberekkel így nem 2050-re, hanem 2030 előttre ugrana, erről a Twitteren is beszámolt.

A hirtelen előrehozott építkezés okáról pontosat nem tudni, főleg annak fényében, hogy az erre a célra által tervezett Starship űrhajójuk a tesztek során már többször is felrobbant. Az ütemezés átszervezésében az is szerepet játszhat, hogy Must szeretné, ha az ő cége lenne az első, amelyik leteszi az első marsi város alapkövét, vagy hogy a 2050-es eredeti időpont már túl távoli lenne a most 49 éves Musk számára.

És ha már Mars, az ABIBOO építészcsoport bejelentette Nüwa nevű városát, amely egy hatalmas, egymásba kapcsolódó telep lesz. A fejlesztések során bővíteni is lehet majd a hatalmas, domborzatba vájt épületrendszereket, amelyek kutatólaborokként és szállásként is üzemelhetnek a Marson lakó emberek számára.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: