2021. 03. 20., szombat, 12:40

Húsvét után nyithatnak a teraszok és az iskolák

Készül az újranyitási terv, mely szerint 2,5 millió beoltottnál indulhat a fokozatos feloldás. Ezt a számot a becslések szerint a húsvétot követő héten érjük el, ekkor nyithatnának a teraszok, és indulhatna újra az iskolai oktatás, majd a második ütemben, 3 milló beoltottnál a szállodák is nyithatnak - írja az Index.

Kiderültek a konzultáció számai, ezek alapján fog történni a nyitás!

Kiderültek a konzultáció számai, ezek alapján fog történni a nyitás!

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt közölte, hogy a kormány a nemzeti konzultáció eredményei alapján fog dönteni a folytatásról. Összesítették a kérdőíveket, melyeket 528 ezer ember töltött ki, szombat reggel ismertették a számokat Facebookon.

Ezek a mérföldkövek persze csak akkor maradnak állva, ha az oltás a tervezett ütemben halad, ebben az esetben kezdődhet április 19-én az enyhítés. 

Szombat reggel hozták nyilvánosságra a nemzeti konzultáció eredményeit, melyeket az ígéretek szerint figyelembe vesznek a tervezéskor, így például azt a nagy támogatottságot kapott szabályt is beiktathatják, hogy kizárólag oltási igazolvánnyal lehessen egy ideig zárt légterű helyekre menni.

 

.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: