2021. 03. 19., péntek, 11:47

Pár év börtön kinéz egy balatoni arcnak ezért az avas szalonnáért

Ami valójában 2,1 kg amfetamin, köznapi nevén speed. A 28 éves, balatonfüredi B.Balázs Németországból rendelte, és bitcoinnal fizetett érte. A harmadik rendelésénél csaptak le rá a rendőrök.

Németországból, neten rendelte a cuccot

Idén január óta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szoros együttműködésben dolgozik külföldi partnerszervekkel, hogy visszaszorítsák az online térben zajló illegális kábítószerkereskedelmet. Ennek során a győri rendőrség március 5-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt a 28 éves balatonfüredi B. Balázs ellen.

 

A harmadik szállítmánynál bukott meg

A férfi 2020 novembere óta háromszor rendelt kábítószert Németországból, amiért bitcoin kriptovalutával fizetett. Hazai és külföldi postai szolgálatókkal kooperálva a nyomozóknak sikerült beazonosítania az utolsó szállítmányt, majd szervezett akció keretében március 16-án délután Balatonfüreden rajtaütöttek a férfin. Összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le tőle, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 6 millió forintot. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Ciki!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: