2021. 03. 19., péntek, 10:02

Jó hír a kaposvári bringásoknak - Több bicikliút is épül a városban és a környéken

Szita Károly polgármester péntek reggeli rádióinterjújában beszélt róla, hogy a közeljövőben több városi és környékbeli kerékpárút készül, erre 700 millió forint áll rendelkezésre.

Négy új városi kerékpárút készül

A Guba Sándor utcában a villamossági gyárig lesz kerékpárút, mely egészen az egyetemig tart majd, illetve az Izzó utcában a Videotonig is lesz út a kerékpárosoknak. A Tüskevári csomópontból a Hajnóczy utcáig, a Füredi úton pedig a Margit templomtól a Raktár utcai körforgalomig lesz új kerékpárút, amely tovább megy majd Kaposfüred felé, és a balatoni kerékpárútra csatlakozik.

Két környékbeli út is épül

A környéken is készülnek utak, az egyik a 30 km hosszú zselici kerékpárút, mely a Cseri út végétől Bőszénfáig megy, a másik a Szigetvárig tartó, ami a Nostrától indul, és Sántoson keresztül Bőszénfánál csatlakozik az előbbi úthoz.

Több mint 30 km hosszú bringaút épül Kaposvár és Szigetvár között

Több mint 30 km hosszú bringaút épül Kaposvár és Szigetvár között

Már több évtizede szerették volna a somogyiak és baranyaiak, hogy megépüljön Kaposvár és Szigetvár között egy kerékpárút, amely most végre úgy tűnik megvalósul. A több mint 30 km hosszú bringaút 8 települést érint a Zselicben.

Újraéledhet a közbringarendszer

A polgármester elmondta, hogy a közbringarendszer újraindítása is tervben van, amennyiben lesz rá sikeres pályázó, erre 200 milliós forrása van a városnak. 18 kerékpárállomást terveznek a városban és 170 darab elektromos ráhajtású kerékpárt vásárolnak a tervek szerint.

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: