2021. 03. 19., péntek, 14:30

Eltűnhetnek a cirkuszokból az állatok? Itt az állatvédelmi konzultáció eredménye

A kérdőívet összesen 262 772 ember töltötte ki országszerte, a válaszokból pedig kiderül: a magyarok 97,9 százaléka egyetért azzal, hogy a kormány rendszeres pályázati forrással támogassa az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését.

Csaknem az összes válaszadó (99,4 %) szerint már kisgyermekkorban el kell kezdeni a felelős állattartásra való nevelést. Abban is egyetértett a többség, hogy az állatkínzókat és a nem megfelelő bánásmódot szankcionálni kell, és ehhez kiemelten fontos a hatóságok együttműködése, továbbá nagyon fontosnak tartják a magyarok, hogy a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendezve legyen. A legnagyobb arányban, 99,7 %-ban abban értettek egyet a kérdőívet kitöltők, hogy a tiltott állatviadalok szervezői és résztvevői is kellő büntetést kapjanak.

 

Igaz, kicsit kevesebben, de még nagy arányban, az emberek 86%-a szerint be kellene tiltani a cirkuszi állatok szerepeltetését, az ugyanis állatkínzásnak minősül, hiszen még a porondon is ütik az állatokat.

 

Eközben az állatkerteket úgy ítélik meg, mint az állatok bemutatására megfelelő helyet, mivel ott megfelelő körülmények között vannak tartva.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: