2021. 03. 19., péntek, 09:50

Így kell ezt csinálni - Unaloműzésért fizetnek egy japán férfinak

Shoji Morimoto minden bizonnyal megnyerte magának a világ legjobb állását, az emberek ugyanis a társaságáért adnak neki pénzt. Az üzlet nem csak működik, de nagyon is jól megy: évente több mint ezren bérlik fel a családapát.

Még 2018-ban, egy Twitter posztban írta ki, hogy felajánlja társaságát vacsorákhoz, ebédekhez, italozásokhoz, vagy arra az esetre, ha valakinek éppen megértő fülekre van szüksége. Talán nem is gondolta komolyan az egészet, de meglepően sokan jelentkeztek a hirdetésére.  Az elmúlt közel három évben háromezren vették igénybe a szolgáltatását, a kvázi semmit - írja az Insider

Először persze ingyen vállalta a feladatot, de mivel nem volt munkája, és rájött, hogy milyen jól lehet ezzel keresni később már pénzt is kért. Ma már 100 dollár körüli, vagyis kicsivel több mint 30 ezer forintnak megfelelő összeget kér az „ügyfeleitől”, plusz az utazási költségeket.

Nem vagyok sem barátja, sem ismerőse a kliensnek. Így aztán az unalmas dolgokra felfogadhatnak, vagy olyasmikre, amiket nem szívesen osztanak meg olyanokkal, akiket ismernek, de közben nem akarnak egyedül lenni

 – mondta el a 37 éves férfi, aki egyébként fizikából diplomázott az Oszakai Egyetemen.

 

Az iskola után egy kiadónál vállalt munkát, ott azonban a főnöke azt mondta neki: teljesen mindegy, hogy ott van-e vagy sem. A szokatlan munkát pedig a különc, német filozófus, Friedrich Nietzsche inspirálta, ugyanis Morimoto az ő hatására döntött úgy, hogy ki akar szállni a mókuskerékből. 

Azóta felbérelték sorban állásra, kísérőnek temetésre, de egy gyilkossági ügy tárgyalásán is kikötött már. A legtöbbször olyan nők kérik a segítségét, akik nem mernek egyedül hazamenni este, vagy férfiak, akik szégyellnek bizonyos helyeken egyedül mutatkozni. Az egyébként nős családapáról egy dokumentumfilm is készül, három könyvet írt és negyed millióankövetik Twitteren. 

 

Rengetegen magányosak Japánban, ami a pandémia alatt csak fokozódott. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: