2021. 03. 18., Csütörtök, 15:07

Biciklivel osztják az ételeket Pécsen a rászorulóknak

A járványhelyzet megnehezíti még a jótékonysági munkát is, de az elszánt önkéntesek sem Pécsen, sem Kaposváron nem hagyják, hogy étel nélkül maradjanak a rászorulók.

A Heti Betevő egy olyan jótékonysági szervezet, ami, lassan öt éve segít a rászorulóknak, minden második vasárnap 180 emberre főznek adományokból meleg ebédet, amit Pécsen osztanak szét, emellé csomagolnak zsemlét, gyümölcsöt, házi süteményt. Ezeket az önkéntesek és magánszemélyek készítik el, de helyi vállalkozások is segítenek a sokgyerekes családoknak, kisnyugdíjasoknak és hajléktalanoknak.

A járványhelyzet miatt már egy éve Auth István vendéglátós, pécsi önkormányzati képviselő jóvoltából a kényszer-zárva tartásra ítélt étterme konyhájában főznek, porcióznak és a csomagolnak az önkéntesek. A koronavírus, ahogy sok más területen az ételosztásnál is megnehezítette a helyzetet, a nonprofit szervezetnek novemberben sürgősen megoldást kellett találniuk arra, hogyan is küszöböljék ki a sorbanállást.

Ekkor jött képbe a Pécs Bike Maffia, akik szintén Pécsen osztanak ételt, havi rendszerességgel biciklivel házhoz szállítva. A két szervezet most együtt segít a rászorulóknak, ráadásul minden hétvégén. 

Azok, akik támogatni szeretnének a pécsi, vagy a kaposvári önkéntesek munkáját, Facebook oldalukon elérik őket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: