2021. 03. 17., Szerda, 10:38

Új útvonalon rendezik meg a Balaton átevezést

Tízezer résztvevővel számolnak a rendezők az idei kajak-kenu versenyen, amelyet 2021-ben nem az eddigi rajthelyről indítanak, hanem a zamárdi szabadstrandról.

Az eddigi Fonyód- Badacsony–Fonyód útvonal helyett júliusban a Zamárdi–Tihany–Füred–Zamárdi közötti versenypályát használják majd a sportolók.

Kinőttük a verseny starthelyét, a fonyódi kutyás strandot. A múlt évben a rendkívül nagy érdeklődés miatt már a verseny előtt tíz nappal le kellett zárni a nevezéseket. A rendezvénygazda Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) úgy döntött, idén júliusban a fonyódinál jóval tágasabb zamárdi szabadstrand lesz a verseny starthelye

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Balogh Péter, a Magyar Kajak- és Kenuszövetség sajtóreferense. Tavaly augusztusban már háromezer versenyző teljesítette a távot, akik kétszer annyi szurkolót hoztak magukkal. A verseny szervezői a Balaton átevezés kiírása után akár már kilenc-tízezer versenyző jelentkezésével is számolnak. A 9 kilométeres táv mellett terveznek egy 15 kilométeres Zamárdi–Tihany–Füred-futamot is, mely komoly erőpróba lehet a javarészt amatőr versenyzőknek.

Az eseményt július 10-én szeretnék megtartani, de, ha az időjárás közbeszól, akkor átteszik július 17-re, vagy 24-re. Emellett azzal is számolnak a szervezők, hogy a koronavírus is felülírhatja az egész versenyt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: