2021. 03. 17., szerda, 12:34

Természetfotós és videós pályázatot hirdet a Land Rover

A globális természetfotós pályázatra tavaly 2600 fotós nevezett világszerte.

A Land Rover a brit Királyi Földrajzi Társasággal karöltve indítja el a fotópályázatot, utóbbi a terepmunkában és az expedíciókon támogatva a kutatókat járművek és szakértelem biztosításával, valamint képzési és ismeretterjesztő projektek finanszírozásával segíti az autóipari céget. Most arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy kiránduljanak a szabadban, fedezzenek fel és ezáltal népszerűsítsenek minél több tájat.

 

Az „Earth Photo” névre keresztelt pályázatra összesen öt kategóriában lehet nevezni: Emberek, Hely, Természet, Változó erdők, A változás klímája.

A zsűriben idén helyet foglal majd a Land Rover vezető tervezője, Amy Frascella is, aki így vélekedik a nemzetközi pályázatról:

Az emberek egyre inkább tudatában vannak a bolygóra gyakorolt ​​hatásuknak – a megvásárolt dolgoktól kezdve egészen azokig, amit esznek és ahogyan élnek. A Land Rover továbbra is felelősségteljesebb, fenntarthatóbb megoldásokra törekszik, mint például a bőr prémium alternatíváit jelentő anyagok vagy az újrahasznosított polimerek használata a járművek belső tereiben. Ez a verseny hatékony eszköz a vita és a változás ösztönzésére, ezért is örülök, hogy csatlakozhatok a bíráló bizottsághoz

A beérkezett fotók és videók közül egy-egy nyer az öt kategóriában (ők egyenként 250 fontot, azaz kb. 107 ezer forintnak megfelelő összeget kapnak), míg egy kiemelkedő fotóst fődíjjal is jutalmaznak, akárcsak a legjobb rövidfilm készítőjét. Nyáron a földrajzi társaság épületében rendezett kiállításon, ősszel pedig a brit erdőkben is helyeznek ki alkotásokat. Nevezni egészen május 4-ig lehet itt.

 

A nevezni vágyókat viszont arra ösztönzik, hogy csak akkor készítsenek felvételeket, amikor az biztonságos, és a vírus helyzet korlátozásai mellett lehetséges.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: