2021. 03. 17., Szerda, 10:09

Megunták a száguldozókat - Sebességmérési szakaszt jelöltek ki Kaposszerdahelyen

Rendszeres közúti ellenőrzésre számíthatunk mostantól Kaposszerdahely belterületén, miután a helyi önkormányzat szükségét látta a száguldozás visszaszorításának.

Kikerültek a közúti ellenőrzést jelző táblák Kaposszerdahelyen, így ezeken a szakaszokon a jövőben sokkal gyakrabban találkozhatunk sebességmérő eszközökkel. A szigorításra azért volt szükség, mert mióta megújult az Egyenesi út és a községen belüli útszakasz, az autósok mit sem törődve a lakott területtel nyugodt szívvel száguldoznak a szakaszon, ahol azért jelentős a gyalogosforgalom a buszmegállók és az óvodának köszönhetően.

- 6-7 éve a legendásan rossz, kátyúkkal tűzdelt Egyenesi út és a kaposszerdahelyi Kossuth Lajos utca is felújításra került - mondta el megkeresésünkre Prépost László polgármester. Innentől kezdve automatikusan megoldódott az autósok gondja, ám egyúttal a sebességtúllépés is rendszeressé vált. Több veszélyes szakasz is van a községben, az egyik ilyen például az, ahol Kaposvárról beérni hozzánk: ott az S kanyarban már halálos baleset is volt.

A kifelé haladók itt rendszeresen kisodródnak a szemközti sávba, míg a befelé érkezők leszűkítik a kanyart, veszélyeztetve így a másik sávban haladókat. Ez ráadásul egy nem belátható kanyar, így a nem megfelelő sebességválasztással könnyen tragédiát lehet okozni. 

- A másik ilyen a Kossuth Lajos utcában ahogy átjövünk a hídon a Petőfi kereszteződésnél található: itt elég éles az ív, sok az árok, itt egy óvoda és elég nagy a gyalogos forgalom, itt még nem volt súlyosabb baleset, de ezt szeretnénk is megelőzni a mostani változtatásokkal. 

A közút embereivel is konzultáltunk mit lehetne még tenni, úgy tűnik a sebességkorlátozás nem vezet célra, így inkább a rendőrség segítségét kértük, akik nagyobb gyakorisággal fognak mostantól sebességmérést végezni a táblák által jelzett szakaszokon. 

Szerintetek ez megoldja a problémákat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: